Studerende hørte om kyllingeproduktion
Karen Daugaard-Hansen, bestyrelsesmedlem i Spiras, har haft besøg af 3.g-elever fra IBC i Kolding, som dermed fik en praktisk tilgang til afsætningsfaget.
Hvad koster det egentlig at producere en kylling? Hva’ med dyrevelfærden?
Det var blot nogle af spørgsmålene, da 3.g-elever fra IBC i Kolding for en stund forlod klasselokalerne inde i byen for i stedet at se nærmere på, hvordan hverdagen på en moderne kyllingeproduktion tager sig ud.
Det er særligt fagene afsætning og virksomhedsøkonomi, som eleverne beskæftiger sig med, indtil de næste sommer kan trække i huen.
For at få en praktisk indgang har eleverne været på besøg i Nr. Stenderup hos Karen og Knud Daugaard-Hansen, som driver flere gårde – og er med i De Danske Familiegårde, som leverer ca. 6 million kyllinger til slagteriet Danpo om året.
Karen Daugaard-Hansen, der også er bestyrelsesmedlem i Spiras, er oprindelig finansuddannet – men forlod bankverdenen for at være med i virksomheden hjemme fra gården Buhlseje. Hun fortalte omkring produktionen og eksempelvis den korte tid, der går fra, at kyllingerne har forladt gården, til de ligger ferske i kølediskene.
Buhlseje er blot én af gårdene, som parret driver. Udover kyllingerne arbejdes der desuden med planteavl (græs), mens hønsemøget leveres til biogasanlæg – og herfra forvandles til gas, som kan anvendes til opvarmning.
– Det er første gang, vi har en klasse på besøg fra IBC Kolding, men vi har allerede oplevet, at der rundt fra eksempelvis universitetsstuderende har været nogle, der har forespurgt på oplysninger i forbindelse med deres opgaveskrivning, fortæller Karen Daugaard-Hansen.