Frej dialogmøde: Jagten på et grønt Danmark - en ambitiøs afgift?
Hvordan motiverer vi landbruget til at reducere deres udledning af klimagasser, og hvilke rammer sætter afgiften for Danmarks fremtidige arealanvendelse?
Afgiften er landet, og landbrugere i hele landet står til at se deres bedrifter efter i sømmene. Aftalen i den grønne trepart sætter rammen for Danmarks grønne arealanvendelse med udtagning af landbrugsjord til mere natur og ekstensivering for at afhjælpe udfordringer relateret til biodiversitet, miljø og klima. En reduceret klimaudledning er altså lig med en lavere afgift, men er den ambitiøs nok, hvis den skal være incitamentet, der udvikler Danmarks fremtidige fødevareproduktion?
Jagten på et Grønt Danmark kræver fælles indsats, lige meget om fremtidens landbrug skal producere mere mad til mennesker på mindre areal, eller om det skal undergå en teknologisk udvikling, så koens prutter bliver grønne!
Frej ønsker at afdække så mange perspektiver på landbrugets klimagasafgift og åbner den 10. september 2024 for samtalen om landbrugets klimaafgift og hvilke muligheder og udfordringer, der er forbundet med den. Her vil vi gennem oplæg og debat dykke ned i landbrugets klimaafgift, og hvilke rammer den sætter for fremtidens landbrug.
Vi ønsker derfor at se netop dig, så dine perspektiver kan være med til at starte samtalen om, hvordan man skaber incitament til grøn handling i landbruget.
Dialogmødet er et samarbejde mellem Tænketanken Frej og Spiras. Projektet er støttet af PlanDanmark.
Program
Velkomst ved Marie-Louise Bosien Lendahl, Tænketanken Frej
Oplæg og paneldebat: Motivation til grønne handlinger
- Thyge Nygaard, Danmarks Naturfredningsforening
- Henrik Kiel Søndergaard, Landbrug og Fødevarer
- Peter Langborg Wejse, Seges Innovation
- Niels Skovgaard, LandboUngdom
Tilmeld
I henhold til persondataforordningen gør vi opmærksom på, at der ved alle Spiras’ arrangementer kan tages billeder eller video af situationer, der efterfølgende kan anvendes i markedsføringsøjemed på spiras.dk eller sociale medier.